środa, 25 marca 2015

PIECZONA RYBA Z PASSATĄ POMIDOROWĄ

Kolejny przepis na pyszną rybkę z piekarnika (ale tym razem nie będzie to zapiekanka). Przepis powstał w mojej głowie dość spontanicznie po zauważeniu promocji na mrożonego mintaja ;)
Wyszło naprawdę smacznie i lekko, dlatego zdradzę Wam przepis na to danie.

SKŁADNIKI:

- 1 opakowanie mrożonego mintaja ( około 6 płatów ryby),
- passata pomidorowa z ziołami,
- 2 marchewki,
- czerwona papryka,
- przyprawy: słodka papryka, czosnek, sól, pieprz, zioła prowansalskie,
- olej.

PRZYGOTOWANIE:

Do naczynia żaroodpornego wkładamy przyprawioną zamrożoną rybę ( najlepiej jest ją aż natrzeć przyprawami), pokrojone warzywa i troszkę oleju. Wszystko pieczemy około 20 minut na 200 stopniach. Po tym czasie rybka powinna być prawie gotowa i "puścić" wodę. Do naczynia dolewamy kilka łyżek passaty i mieszamy z ową wodą. Całość pieczemy jeszcze około 5 minut i gotowe!






*Szykujcie się na niespodziankę, którą dla Was szykujemy. Będzie się działo! :D

2 komentarze:

  1. Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Chyba takiego połączenia ja jeszcze nie jadłem, ale jeśli tylko nadarzy się okazja to jak najbardziej spróbuję. Muszę przyznać, że dla mnie także doskonale sprawdza się łosoś wędzony https://mowisalmon.pl/produkty/mowi-losos-wedzony-na-goraco-o-smaku-paprykowym/ i jestem przekonany, że można go używać do wielu dań.

    OdpowiedzUsuń