Czy Wam też często zdarza się sytuacja, że litr mleka na kilka dni to trochę za dużo?
Ja czasem mam problem z tym, żeby je zużyć do końca. Dlatego dziś proponujemy Wam pyszną i zdrową zupkę, do której dodajemy trochę tegoż napoju. A będzie to zupa szpinakowa :)
Składniki:
- 300 g świeżego szpinaku,
- 2 małe ziołowe serki topione,
- 1,5 szklanki mleka,
- 3 szklanki wody,
- 2 kostki rosołowe,
- 2 ząbki czosnku,
+ Do podania grzanki czosnkowo-ziołowe. ( Pieczemy kawałki bagietek przyprawione czosnkiem, bazylią i posmarowane masłem ;)
Przygotowanie:
Najpierw należy umyć szpinak i poobcinać łodygi. Następnie wrzucamy
wodę, mleko, kostkę rosołową i szpinak do garnka. Gotujemy około 15
minut. Pod koniec dodajemy serki topione i pokrojony lub starty czosnek.
Wszystko jeszcze raz zagotowujemy, a następnie blendujemy.
Smacznego i zdrowego!
omom wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuń