wtorek, 9 czerwca 2015

SEZONOWA ZUPKA

Nasz blog głównie naprowadza czytelników na tanie, aczkolwiek smaczne i niecodzienne jedzenie.
Dlatego często skupiamy się na sezonowych warzywach, które w danym czasie można kupić za tanie pieniądze, a robi się z nich ciekawe dania.
Dziś proponujemy Wam zupę szparagową, która jest bardzo delikatna w smaku i pożywna.

Składniki:

- pęczek białych szparagów,
- mała cebula,
- 100 ml śmietanki 30 %,
- olej,
- vegeta,
- pieprz.

Przygotowanie:

Najpierw obieramy i kroimy szparagi w kostkę ( bez końcówek i główek, które wyrzucamy ), to samo robimy z cebulą. Do garnka wlewamy olej i podsmażamy ok. 3 minut szparagi z cebulką. Dolewamy wody, którą przyprawiamy vegetą. Całość gotujemy 10 minut i dolewamy śmietanki. Teraz za pomocą blendera rozdrabniamy warzywa w zupie i gotowe :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz