środa, 13 maja 2015

MUSZTARDOWA ROZKOSZ



Nam studentom również należy się trochę wykwintnego życia, dlatego ja ostatnio postanowiłam zrobić sznycle z indyka w sosie musztardowym na bazie białego wina. Brzmi drogo? Mając białe wino wytrawne lub półwytrawne ( może od współlokatorów ? :D ) nie wychodzi drogo!

Składniki:

-5 sznycli z piersi z indyka,
- 100 ml białego wina,
- 2 łyżki musztardy,
-natka pietruszki,
-masło do podsmażenia,
-sól, pieprz,

Przygotowanie:

Sznycle lekko tłuczemy i nacieramy solą, pieprzem i pokrojoną natką pietruszki. Na rozgrzanym maśle smażymy nasze mięso ok. 10 minut. Na patelnię wlewamy wino zmieszane z musztardą. Całość gotujemy 3-4 minuty i gotowe. Takim daniem na pewno zaskoczycie niejednego.

Smacznego! :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz