Nam
studentom również należy się trochę wykwintnego życia, dlatego ja ostatnio
postanowiłam zrobić sznycle z indyka w sosie musztardowym na bazie białego
wina. Brzmi drogo? Mając białe wino wytrawne lub półwytrawne ( może od
współlokatorów ? :D ) nie wychodzi drogo!
Składniki:
Składniki:
-5
sznycli z piersi z indyka,
- 100 ml
białego wina,
- 2
łyżki musztardy,
-natka
pietruszki,
-masło
do podsmażenia,
-sól,
pieprz,
Przygotowanie:
Sznycle
lekko tłuczemy i nacieramy solą, pieprzem i pokrojoną natką pietruszki. Na
rozgrzanym maśle smażymy nasze mięso ok. 10 minut. Na patelnię wlewamy wino
zmieszane z musztardą. Całość gotujemy 3-4 minuty i gotowe. Takim daniem na
pewno zaskoczycie niejednego.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz