niedziela, 9 listopada 2014

KURCZAK PO WARSZAWSKU

Skąd nazwa? Nie mamy bladego pojęcia... To już pytanie do studentów z Warszawy! Może ktoś nam odpowie? :)
Znalezione w głębinach Internetu, danie bardzo wyraziste, przepyszne, a przy tym- oczywiście, proste i tanie! Dla tych, którzy nie wybyli na długi weekend do domu, ale też dla innych smakoszy, do spróbowania po wtorku! :)

Mała podpowiedź: kupcie dwa pory, kolejny przyda się w przyszłym tygodniu ;)

Składniki:

- pierś z kurczaka
- 250 g pieczarek
- spory por
- 6 łyżek śmietany 18%
- 2 łyżki majonezu
- makaron

Przygotowanie:

Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i podsmażamy. Wstawiamy także wodę na makaron. W międzyczasie obieramy i kroimy pieczarki i por (białą część) w plastry. Dodajemy warzywa do kurczaka i smażymy razem, aż do zmięknięcia. Następnie robimy sos. Śmietanę mieszamy na patelni z majonezem i kurczakiem oraz warzywami. Czekamy aż wszystko dobrze się wymiesza i zgęstnieje. Przyprawiamy pieprzem oraz solą i podajemy razem z makaronem- u nas świderki :)

SMACZNEGO!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz