czwartek, 22 stycznia 2015

CEBULOWY SCHABIK

Do kupna schabiku przekonała mnie z promocja w Lidlu. Poporcjowany, dobrze wyglądał, musiał się przydać. Potrwa dość sztuczna, ale smakosze zadowoleni- najwidoczniej nie każdemu to przeszkadza jak mi :) Warto spróbować, przygotowanie dania to chwila, potem jest już tylko w piekarniku, co doceni chyba każdy student w tym OKROPNYM czasie. Ja osobiście następnym razem zamiast zupką z proszku zaleję mięso prawdziwą cebulową- może to poprawi jej smak. W tej wersji- zdecydowanie nie jest zdrowo, lecz tanio i studencko!

Składniki:

- schab w plastrach (6 sztuk)
- zupa cebulowa w proszku
- mała śmietanka 30%
- makaron/ ryż/ ziemniaki

Przygotowanie:

Schab podsmażamy aż się zarumieni i nie będzie już surowy. Wkładamy do naczynia żaroodpornego (koniecznie musi być przykryty), zasypujemy zupą, zalewamy śmietanką i dajemy do piekarnika. Pieczemy około 20 minut w 170 stopniach. Podajemy z makaronem, ziemniakami, ryżem, kaszą,po prostu z czym lubimy! :)

SMACZNEGO!

Ps. Moim zdaniem smakuje trochę jak chipsy, też Wam tak wyszło? :)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz