W przedwczorajszym przepisie jednymi ze składników były pieczarki i śmietana.
Co zrobić gdy nie zużyjemy ich do końca ? Jako, że staramy się Wam pokazać jak łatwo zaoszczędzić na jedzeniu logicznie gotując, podamy szybki przepis na sos pieczarkowy. Jest on bardzo delikatny w smaku, a robi się go w 10 minut ;)
Co zrobić gdy nie zużyjemy ich do końca ? Jako, że staramy się Wam pokazać jak łatwo zaoszczędzić na jedzeniu logicznie gotując, podamy szybki przepis na sos pieczarkowy. Jest on bardzo delikatny w smaku, a robi się go w 10 minut ;)
Składniki:
- 200 g pieczarek,
- 50 g śmietankowego serka topionego,
- mała cebulka,
- 150 ml śmietany 30 %,
- olej,
- sól, czosnek i pieprz.
Jeżeli chcecie uzyskać bardziej kwaśny smak i większą gęstość, możecie dodać ok 100 ml śmietany 18 %.
Przygotowanie:
Cebulkę i pieczarki kroimy ( ja kroję cebulę w kostkę, a pieczarki w cienkie paski) i podsmażamy na oleju. Po 3-4 minutach dodajemy śmietanę, a następnie serek topiony i mieszamy dopóki ser się nie rozpuści. Teraz wystarczy przyprawić nasz sos i danie jest gotowe. Polecamy podawać ten sos z makaronem typu rurki albo kolanka (na zdjęciu).
Kolejny raz życzymy smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz