wtorek, 10 marca 2015

MLECZNA ZUPA W SAM RAZ NA OBIAD

Czy Wam też często zdarza się sytuacja, że litr mleka na kilka dni to trochę za dużo?
Ja czasem mam problem z tym, żeby je zużyć do końca. Dlatego dziś proponujemy Wam pyszną i zdrową zupkę, do której dodajemy trochę tegoż napoju. A będzie to zupa szpinakowa :)

Składniki:

- 300 g świeżego szpinaku,
- 2 małe ziołowe serki topione,
- 1,5 szklanki mleka,
- 3 szklanki wody,
- 2 kostki rosołowe,
- 2 ząbki czosnku,

+ Do podania grzanki czosnkowo-ziołowe. ( Pieczemy kawałki bagietek przyprawione czosnkiem, bazylią i posmarowane masłem ;)

Przygotowanie:

Najpierw należy umyć szpinak i poobcinać łodygi. Następnie wrzucamy wodę, mleko, kostkę rosołową i szpinak do garnka. Gotujemy około 15 minut. Pod koniec dodajemy serki topione i pokrojony lub starty czosnek. Wszystko jeszcze raz zagotowujemy, a następnie blendujemy.

Smacznego i zdrowego!




1 komentarz: