Dziś mamy do zaproponowania coś, co studenci uwielbiają jeść, a mianowicie Spaghetti!
Mogę powiedzieć, że to jedna z niewielu potraw, która codziennie przewija się przez moją akademikową kuchnię. Ile osób, tyle pomysłów na nie, jednak my pokażemy tym, którzy nadal kupują sos w słoiku, że można zrobić spaghetti szybko i taniej. Biorąc pod uwagę to, że sos spaghetti po otwarciu nie jest zbyt długo świeży, polecamy robić własny sos z pomidorów :)
SKŁADNIKI:
- 250 g mięsa mielonego,
- makaron spaghetti,
- 3 pomidory,
- pół papryki,
- mała cebula,
- ząbek czosnku,
- bazylia, oregano, pieprz, sól,
- olej.
PRZYGOTOWANIE:
Zacznijmy od wstawienia makaronu. Następnie na
oleju podsmażamy mięso z pokrojoną w kostkę cebulą, czosnkiem,
przyprawiamy solą i pieprzem. Kilka minut później dodajemy pokrojoną
paprykę i obrane ze skórki(!) pokrojone w kostkę pomidory. Smażymy
całość kilka minut, aż pomidory staną się sosem, a następnie
przyprawiamy bazylią i oregano. Chodzą słuchy, że dodając do sosu ogórka
kiszonego zyskamy niepowtarzalny smak spaghetti, więc możecie
spróbować.
Powodzenie i smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz