Składniki:
- około 5 naleśników
- brokuł
- marchewka
- 200 gram pieczarek
- 100 gram startego sera żółtego
- beszamel: łyżka masła, mąki i pół szklanki mleka
Przygotowanie:
Pieczarki wraz ze startą marchewką i brokułem podzielonym na małe różyczki podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. W międzyczasie robimy beszamel. Na maśle podsmażamy mąkę, po czym zalewamy całość mlekiem. Intensywnie mieszamy. Gdy sos zacznie gęstnieć wlewamy go do warzyw.
Na naleśnik wylewamy część masy, posypujemy serem żółtym. Powtarzamy aż do wykończenia nadzienia. Ostatnią warstwę powinny stanowić warzywa posypane serem.
Zapiekamy w 200 stopniach około 15 minut.
- 100 gram startego sera żółtego
- beszamel: łyżka masła, mąki i pół szklanki mleka
Przygotowanie:
Pieczarki wraz ze startą marchewką i brokułem podzielonym na małe różyczki podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. W międzyczasie robimy beszamel. Na maśle podsmażamy mąkę, po czym zalewamy całość mlekiem. Intensywnie mieszamy. Gdy sos zacznie gęstnieć wlewamy go do warzyw.
Na naleśnik wylewamy część masy, posypujemy serem żółtym. Powtarzamy aż do wykończenia nadzienia. Ostatnią warstwę powinny stanowić warzywa posypane serem.
Zapiekamy w 200 stopniach około 15 minut.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz